Rechtsbureau

SOG Rechtsbureau

Het SOG Rechtsbureau is een onderdeel van de Studenten Organisatie Groningen. Wij geven gratis juridisch advies aan studenten. Daarnaast kunnen particulieren met al hun juridisch vragen terecht bij het Rechtsbureau.

Het rechtsbureau bestaat uit 8 gevorderde rechtenstudenten van de Rijksuniversiteit Groningen. Op deze manier willen wij onze kennis in de praktijk brengen. Wij behandelen vragen via het contactformulier, e-mail, telefoon en zijn ook persoonlijk te benaderen tijdens ons wekelijks spreekuur. Deze vindt elke woensdag plaats van 15:00 tot 17:00 uur.

Via een maandelijks vergadering waarborgen wij onze kwaliteit door afgeronde zaken te bespreken. Hier wordt besproken hoe de rechtsvragen zijn opgelost.

Elke dag kunt u bij ons terrecht met uw rechtsvraag. Wenst u gebruik te maken van onze dienst, neem dan contact met ons op.

Onze hoofdsponsor is Stad Advocaten, gevestigd in Groningen, Emmen en Leeuwarden. Stad Advocaten is onder andere gespecialiseerd in Arbeidsrecht, Bestuursrecht en Huurrecht

Het Rechtsbureau is aangesloten bij de Stichting Steunpunt Bemiddelingskosten Groningen. Dit is een samenwerking tussen de Groninger Studentenbond, het Kamerbewoners Adviesburo en het Rechtsbureau van de Studenten Organisatie Groningen. Het Steunpunt Bemiddelingskosten Groningen biedt hulp aan particulieren die onterecht te hoge bemiddelingskosten betaald hebben bij het aangaan van hun huurcontract.

logo-stad-advocaten